Meny
Menu

Blogg

Funderar du på att testa arcMember? Missa då inte vår februarikampanj!

Nu blev det ännu mer förmånligt att skaffa arcMember. Teckna avtal under februari månad så får du som ny kund 20% rabatt på månadskostnaden - under hela 2020!


Main Image

Förutom att vara Sveriges bästa och mest kompletta medlemsystem, så är vi definitivt det mest prisvärda! Med rabatten som du får under februari månad blev det precis ännu billigare att få ordning på dina medlemslistor, nyhetsbrev, MUCF-rapporter, eventbokningar, fakturor och inbetalningar - funktioner som ofta skapar onödigt mycket administration i vardagen. På så sätt får ni det bästa redskapet för att växa som förening. Kort sagt så hjälper arcMemnber er att kunna fokusera på det som är viktigast - er verksamhet!

 

Därutöver uppfyller systemet de nya kraven från GDPR, en trygghet för dig som sitter på ett medlemsregister i gammalt system och känner en oro inför den nya dataskyddsförordningen som trädde i kraft den 25 maj 2018.


Kontakta oss så kör vi igång!

Gåvogivare - lika självklart som medlemmar

Många föreningar finner stort stöd i vårt samhälle, också utanför sin medlemskrets. Det ekonomiska stöd som gåvogivare kan erbjuda är många gånger en viktig grundpelare för att nå ut med sitt budskap, understödja berörda och skapa opinion.


Main Image

arcMember erbjuder dig en stor bredd av möjligheter kring gåvohantering. Som bas ligger våra standardformulär för engångsgåvor och minnesgåvor som enkelt appliceras som en del av er egen hemsida. Därefter kan du utvidga möjligheterna genom autogiro och riktade gåvokampanjer. 

 

Om du vet att det finns många människor som stödjer det arbete som du står i, då kan vi hjälpa dig och göra det enklare, för både dig och din givare. Kontakta oss för mer information - tillsammans når vi längre!

Obligatorisk med e-faktura till offentliga sektorn!

Vi håller i dagarna på att landa vårt e-fakturaprojekt. Bakgrunden är den nya lag som kräver e-faktura till offentlig sektor:


Main Image

Från den 1 april 2019 är det lag på att alla inköp i offentlig sektor ska faktureras med elektronisk faktura (e-faktura) enligt en ny europeisk standard. Det innebär att alla leverantörer till offentlig sektor måste skicka e-fakturor enligt den nya standarden, och att alla offentliga organisationer måste kunna ta emot dem.

Lagkravet gäller för alla offentliga upphandlingar som har påbörjats efter den 1 april 2019. Offentliga upphandlingar som påbörjats innan detta datum omfattas inte retroaktivt av lagen. Om parterna har avtalat om en annan e-fakturastandard, kan leverantören fortsätta skicka fakturor enligt avtalad standard.

 

Om din medlem önskar en e-faktura finns den möjligheten i arcMember. Istället för att skicka en vanliga faktura genererar arcMember en elektronisk faktura som din medlem kan finna i sin internetbank.

Nu lanserar vi en ny betalsida för era medlemmar

För många medlemsföreningar är det snart dags för den årliga medlemsfaktureringen. Vi har under det gångna året utvecklat flera nya betalmöjligheter i arcMember. Det senaste tillskottet är en ny betalsida som nås via en betallänk som din medlem får via e-post och SMS i samband med förnyelsen av sitt medlemskap.


Main Image

Många av våra kunder använder vårt medlemsformulär på sin webbplats, för att på så sätts skjuta en ny medlem rakt in i sitt medlemsregsiter. Formuläret kan kopplas till flera olika betalalternativ ochb vanligast är att man erbjuder både avi, kort och Swish. Nu ges alltså samma betalmöjligheter också vid förnyelsen av sitt medlemskap. Genom en betallänk i det SMS och/eller den e-post som distribuerar medlemsavin så kan dina medlemmar betala enkelt och direkt från sin mobil!

Din medlem kan betala via Swish

Vår rekommendation är att du hämta in nya medlemmar via vårt medlemsformulär. Det infogas enkelt på din webbplats via en responsiv iframe, på så sätt administrerar vi formuläret men det ser ut att tillhöra dig. Till formuläret kan vi sedan koppla ett eller flera betalalternativ utifrån dina önskemål; faktura, kort, swish och autogiro.


Main Image

Direktbetalning via kort eller swish är att föredra framför en medlemsavi. Då tar du bäst tillvara på personen intresse av din förening och kan ge snabb respons. Vi arbetar med swish handel som ser ut enligt följande: 

 

1: Fyll i ditt eget mobilnummer (förifyllt utifrån medlemsformuläret)

2. Öppna Swish på din telefon

3. Svara på Swish fråga om du vill godkänna betalningen

4. Godkänn och bekräftar med mobilt BankID

 

När detta är gjort så dyker medlemmen upp i arcMember med ett aktivt medlemskap. Ett välkomstmail har genererats till medlemmen samt ett mail till dig om den glada nyheten! När det är dags för förnyelse, ja då sköts även det automatiskt (om du vill). 

Samarbete med DIBS för snabb och enkel betalning av medlemskap

Vi är så glada över vårt samarbete med DIBS! De har visat stor lyhördhet för de behov som vi ser hos våra föreningar. Hör av dig till oss om du vill veta mer kring hur ditt medlemsformulär kan utvecklas med nya betalningsalternativ när du använder arcMember!


Main Image

 

"arcMember är en ny och viktig samarbetspartner till DIBS. 

Därför är det extra kul att vi nu har en koppling på plats till vår nya checkout Easy som möjliggör blixtsnabb betalning med kort, faktura och swish i ett och samma flöde. Det gör att medlemmarna kan betala lika enkelt oavsett vilket betalsätt de väljer – samtidigt som administrationen blir betydligt enklare och snabbare för din förening"

 

säger Nedja Dali Jamai, partner ansvarig på DIBSMedlemskampanjer

Föreningar som har ett bra koncept för medlemsvärvning och en god medlemsvård drar automatiskt till sig fler medlemmar medan en förening som inte bedriver en aktiv medlemsverksamhet riskerar att tappa medlemmar. Mottot "vi finns, vi syns och vi hörs" kan vara ett enkelt sätt att rekrytera nya medlemmar.


Main Image

Nu kan du arbeta med tidsbundna medlemskampanjer i din kommunikation mot potentiella nya medlemmar. Exempelvis så kan du i samband med en branchmässa, en festival eller en marknad kunna uppmuntrar till direkt medlemskap genom att erbjuda ett rabatterat medlemspris. Ett annat exempel är att en av dina annonser innehåller en kampanjkod som kan anropas i ditt publika medlemsformulär. Allt sätts upp i registret med angiven kampanjkod och datum för giltighet. 

 

Flera medlemmar ger större inkomster i form av medlemsavgifter. Men många medlemmar ger också en stark röst i samhällsdebatten och gör att fler människor hör talas om föreningen. En stor förening kan bedriva en slagkraftig verksamhet. Vår förhoppning är att arcMembers medlemskampanjer är blir till ett verktyg att utveckla din förening!

Swish och E-faktura

Flertalet av våra kunder har idag sitt medlemsformulär kopplat till ett aviflöde som direktgenereras i samband med att en ny medlem registreras. Men det finns fler möjligheter för er som önskar arbeta med direktbetalningar för nya medlemmar.


Main Image

Nu finns möjlighet att genom arcMember ta emot er medlemsavgift via swish. Därutöver har vi utvecklat ett gott samarbeta med Dibs Easy för att kunna erbjuda våra föreningar möjligheten till snabb och enkel kortbetalning i samband med att man blir medlem. Man kan alltså tänka sig att ni erbjuder era medlemmar ett eller flera av dessa betalsätt; avi, swish och kortbetalning.

 

Vidare har intresset för e-faktura ökat på senare tid, kanske särskilt då myndigheter nu kräver e-faktura sedan den 1 april. Därför har vi kört igång ett utvecklingsprojekt kring e-faktura.

 

- arcMember utvecklas hela tiden för att möta de behov som våra kunder ställs inför, och det gillar vi!

Ett säkert medlemsregister

Visste du att det finns olika säkerhetsnivåer för vår inloggning?


Main Image

All inloggning i arcMember är krypterad och inga lösenord sparas okrypterade. Men en individs lösenord kan komma på vift eller vara dåligt, därför ställer arcMember även krav på den som skapar ett lösenord. Därutöver finns det möjlighet för dig som Enterprise-kund att utöka inloggningssäkerheten ytterligare genom att aktivera Utökad inloggning. Då krävs utöver användarnamn och lösenord, en för inloggningstillfället unik säkerhetskod som skickas till aktuell individ via ett SMS.

Specifika IP-adresser kan exkluderas från kod-kravet om man exempelvis vill kräva kod endast utanför ett kontor. 

Läs mer om vår säkerhet eller kontakta oss om du har frågor!

Mer makt till era medlemmar!

Med våra nya utskickslistor är det lättare än någonsin att sköta utskick från arcMember. Era medlemmar kan enkelt registrera eller avregistrera sig från utskick.


Main Image
Utskickslistor ger makten till era medlemmar att själva bestämma vilken typ av kommunikation som de vill ha. Det främjar relationen till medlemmen och säkerställer att relevant information inte väljs bort. Det går givetvis bra att använda utskickslistor också för SMS-utskick.

Funktionen är en service till era medlemmar i syfte att göra era utskick relevanta. Genom att använda er av utskickslistor minskar ni risken för att era medlemmar avanmäler sig från alla era utskick i samband med att de upplever sig få något de inte finner relevant. 

Maxa din utvilade hjärna efter ledigheten!

Det kan vara tufft att komma tillbaka till jobbet efter sommar och semester. Även om vi förstår att du nog har saknat arcMember är det inte konstigt om du känner dig tröttare än vanligt framåt eftermiddagen när vardagsrutinerna och kraven på arbetsplatsen tränger sig på igen.


Main Image

Efter lite terapeutiska googlingar hittar jag massor av praktiska tips på hur övergången kan göras smidigare.

 

Samtidigt är det väl precis som vanligt att hälsosam mat, vardagsmotion och ordentligt med sömn och återhämning är viktigast. Just sådana basala saker verkar dock få artiklar - om ens någon - ta upp bland sina praktiska tips så det får bli vårt råd till er alla som kämpar mot höst och jobbdepression.

 

Ett annat tips är att ta tillfället i akt och fundera på vilka förändringar och förbättringar du skulle vilja se i arcMember nu i höst.

 

Precis när du har kommit tillbaka till jobbet efter ledigheten har du en fantastisk möjlighet att ta dig an de större utmaningarna. Använd din utvilade hjärna och dina nya perspektiv för att förbättra tröga processer och kapa onödiga arbetsmoment. Fundera då också på hur hanteringen i medlemsregistret kan bli ännu bättre för just dig och din förening och hör av dig till oss med dina förslag och tankar!

 

>> Kontakta oss <<

 

På Westarcs kontor är tre av oss tillbaka och från och med nästa vecka är vi fulltaliga! Vi ser mest av allt fram mot att jobba tillsammans med alla våra fantastiska kunder under hösten. Vi har redan ett antal spännande utvecklingsprojekt som ni kommer att få höra mer om allt eftersom att de färdigställs.

 

 

Förbättrad medlemshantering för våra föreningar!

Under våren har vi utvecklat arcMember på flera områden. För att nämna något så har vår ekonomiska hantering fått ett rejält uppsving. Vi har också kraftigt förbättrat det aktiveringsflöde som många ungdomsföreningar behöver för att kunna rapportera korrekt medlemsstatistik för bidrag.


Main Image

Styrkan i arcMember sitter inte bara i den kraftfulla grunden, utan också i att det så anpassningsbart när gamla behov förändras och nya behov dyker upp. Vi jobbar nu med att lyfta alla kunder till vår nya version. 

 

Schemaläggning av fakturautskick: Bestäm själv när och hur ofta dina fakturor och påminnelser ska gå iväg.

Distributionssätt av fakturautskick: Skräddarsy hela fakturaflödet, ex. kan du skicka första påminnelsen som e-post och den andra som brev.

Automatisk inläsning av bankfiler: Använd dig av automatisk inläsning av bankfiler istället för att hantera importen manuellt. 

Tillgångskonton i konteringen: Har du flera intäktskonton som du vill kunna hålla isär? Addera flera tillgångskonton i vår bokföringsmodul.

 

Vårstäda medlemsregistret inför dataskyddsförordningen GDPR den 25 maj

Under 2017 har arcMember vuxit rejält och vi har välkomnat många nya kunder under året. Vi ser fram mot ett 2018 med spännande utmaningar och kommer göra vårt yttersta för att ni som användare fortsätter att rekommendera vår lösning till vänner och affärsbekanta. Nöjda kunder är vår bästa reklam och det mest hållbara sättet att växa på tycker vi.


Main Image

Självklart tar vi allvarligt på de nya förändringarna som träder i kraft den 25 maj i år genom GDPR. Därför har vi också anlitat en konsult som är expert inom PUL och GDPR för att genomlysa strukturen för vårt system och hjälpa oss med den fortsatta utvecklingen. Som kund hos oss ska ni känna er helt trygga med att ert medlemsregister hanteras med yttersta sekretess och att vi följer alla nationella lagar och EU-förordningar.

 

En del av den nya förordningen är att kraven på vad som får och inte får sparas höjs. Med det sagt räknar vi med att GDPR är något vi jobbar vidare med även efter maj, allt eftersom vi ser nya rättsfall och tolkningar.

Vi välkomnar Erik till teamet!

Vi är glada över att från måndag kunna välkomna Erik som Projektledare hos oss på Westarc, och hoppas att du snart får möjligheten att träffa Erik personligen!


Main Image

Vi känner oss trygga med att hans metodiska lugn och gedigna intresse av de människor han möter. Hans kompetens inom team -och projektledning kommer att vara en tillgång för er. Erik har också mycket relevant erfarenhet för oss då han tidigare har jobbat med bl.a. digital marknadsföring och användarkommunikation och därtill haft ledande positioner i styrelser som brottas med samma utmaningar som flertalet av våra kunder gör.


Med detta önskar vi er ett gott avslut på veckan och en god start på advent! Vi tycker det är fantastiskt att vi får vara del i det viktiga arbete ni gör genom era föreningar.

 

Tack!

Överbetalda medlemsavgifter

En av de viktigaste delarna av en förenings verksamhet är att hålla ordning på medlemsavgifterna som bär föreningens verksamhet. Nu släpper vi ännu en efterfrågad funktion på området - hantering av överbetalningar som tillgodo.


Main Image

När du läser in betalningsfiler i arcMember så matchas inkomna betalningar mot skickade fakturor via OCR-nummer, vilket i sin tur triggar en automatisk uppdatering av individens medlemsstatus. Har individen i fråga betalat förmycket eller flera gånger så har du nu möjligheten att hantera det överskjutande beloppet på två sätt:

 

  • Återbetalning
  • Tillgodo 

 

Om du väljer ett hantera ett överskjutande belopp som tillgodo så kommer detta tillgodo att ligga som en synlig post under aktuell medlem tills dess att beloppet används vid nästa faktura. Vill du skapa en faktura direkt, med förlängd medlemstid som resultat, så är även det möjligt.

Vi söker en Projektledare IT, utveckling

Vill du arbeta med projektledning i ett litet team med höga framtidsambitioner? Trivs du med att ta eget ansvar, driva utveckling och kunna se snabba resultat av ditt arbete? Vi söker dig som brinner för att dra projekt i mål med gott resultat både för bolag, produkt och kund. Vi söker dig som vill arbeta i en organisation där det händer mycket. Arbetet är en chans till en spännande utvecklingsresa tillsammans med kompetenta, erfarna och trevliga kollegor.


Main Image

Westarc erbjuder hög teknisk kompetens inom framför allt .NET och är specialiserade på avancerade webbapplikationer. Vi utvecklar och säljer en produkt som heter arcMember - ett dynamiskt webbaserat medlemsregister som innehåller allt du behöver för att administrera en förening, organisation eller kundklubb. Allt fler upptäcker produktens styrkor -  häng med oss på resan!

 

Varmt välkommen med din ansökan till johanna.larsson@westarc.se.

 

Läs platsannons

Åldersbaserad medlemsavgift

Många av våra användare har olika medlemsavgifter för olika åldersgrupper och för det har arcMember en funktion som avsevärt förenklar administrationen.


Main Image

När du sätter upp ett medlemskap kan du addera ett eller flera åldersbaserade pris, dvs. ett pris som ska ges individer inom ett visst åldersspann istället för medlemskapets ordinarie pris. Vanliga exempel är Ungdom eller Senior. 

 

Så istället för att sätta upp olika medlemskap för olika åldersgrupper som du sedan måste styra om manuellt, så sätter du upp ett medlemskap med flera alternativa pris. När kommande avier genereras så läser systemet av aktuella mottagares födelsedata för att på så sätt plocka upp korrekt pris. Med andra ord, att Ingrid plötsligt en dag går från att vara ordinarie medlem till att bli senior behöver inte du hålla ordning på. 

 

Alla ska med - ung som gammal! 

Skapa utskicksmallar för e-post och brev

arcMembers innehåller en Drag-and-Drop-funktion som hjälper dig att bygga upp professionella och grafiskt snygga utskick. Nu vill vi ge dig tipset att bygga upp mallar via samma verktyg som du sedan återanvänder för dina utskick. På så sätt sparar du tid och säkerställer att dina utskick följer samma struktur.


Main Image

De mallar du bygger upp kan du skapa för egen användning, eller så kan du ge andra registeradministratörer och/eller gruppadministratörer att använda din mall för sina egna utskick. På så sätt kan mallarna styras till att fungera som antingen globala eller lokala utskick. 

Utöver e-post kan vi förståss distribuerar ditt utskick via post också, för de individer som saknar e-post. Om du önskar. arcMember läser isåfall av aktuella mottagares e-post och ger dig information om hur många e-post som kommer att gå ut och hur många mottagare som är föremål för postutskick. Godkänner du urvalet så sköter vi resten!

Lycka till!

arcMember fulltaligt

Sommarveckorna gick snabbt och på kontoret är vi återigen fulltaliga. Med önskan om att du haft en skön sommarledighet, är vi nu redo för en fullspäckad höst.


Main Image

Med start denna vecka är vi uppe i fullt tempo med samtliga utvecklare på plats. Vårt senaste tillskott Gökhan hade vi förmånen att hälsa välkommen föregående måndag, och vi ser nu en spännande höst framför oss under det att vi fortsätter att utvecklas. Under hösten kommer det att hända mycket i vår basprodukt, framför allt inom våra ekonomiska moduler som berör faktuerring och bokföring.  

 

Under veckan som kommer har vi som mål att kontakta samtliga kunder för att ge dig en update om dina pågående projekt samt samla in eventuella frågor och behov som du kan tänkas ha.

 

Tills dess så vill jag önska dig en god ny vecka!

En sommarhälsning från arcMember

Äntligen är sommaren på intåg och vi väntar nog alla förväntansfullt på sol och värme. Våren sprang förbi i ett raskt tempo och vi är glada över att ha fått ta emot flera nya kunder. Dessutom fortsätter ni alla att tro på vår produkt och det gör det roligt att gå till jobbet! Tack.


Main Image

Under våren har vi dessutom bytt kontor, bytt servrar och serverhall, samt utökat med två nya medarbetare. En extern resurs och en som flyttar in hos oss direkt efter semestern. Det är en efterlängtad utökning som ger ny kraft under vingarna!

Slutligen är vi extra glada och stolta över att denna vår kunnat jobba för att utveckla vår basprodukt. I skrivandets stund arbetar vi för att publicera de förändringar som gjorts. Vi hoppas att ni alla användare av arcMember ska finna någonting som ytterligare underlättar ert dagliga arbete.

Vår kontor stänger veckorna 28-31.
Vår support och demohantering står öppen under hela sommaren.

Nu önskar vi er alla en riktigt skön och avkopplande sommar!

 
Telefon

Använder du arcMember idag, men saknar något?

arcMember utvecklas hela tiden, och vi är intresserade av att känna till våra kunders behov. Kontakt oss gärna med ditt förslag för utveckling.
Spela

Nyfiken?
Du kan börja redan idag!

Du kan prova arcMembers grundmodul gratis i 20 dagar, utan att du binder dig till någonting.